Banbeskrivning 10 Island Swimrun

Karta över 10 Island Swimrun

10 Island Swimrun erbjuder en utmanande bana med teknisk löpning och simning över öppet hav – allt i otroligt vacker skärgårdsmiljö. Nedan finner ni kartor över banan samt en banbeskrivning i text.

Nedan ser ni bansträckningen för 10 Island Swimrun CLASSIC:

Visa 10 Island Swimrun på en större karta

Moment och distanser för 10 Island Swimrun

Hur många sträckor är det och vad är respektive längd? Se nedan tabell för respektive delsträcka:

Sträcka Löpning Simning Beskrivning
1 700 Till Hälsö Hamn
2 50 Simning till Norra Småholmarna
3 100 Norra Småholmarna
4 50 Simning till Hälsö Hamn
5 2000 Löpning Hälsö Hamn till Stuvö Vale
6 30 Simning till Burö
7 1100 Burö, Ängholmen
8 50 Simning till Äxholmen
9 510 Äxholmen
10 200 Simning till Fånyttan
11 200 Fånyttan
12 200 Simning till St. Rävholmen, Öckerö
13 450 fr St Simning till Lilla Rävholmen
14 180 Alkeviken
15 3400 Öckerö
16 230 Simning till Hönö
17 1300 Röberga, Hönö
18 110 Ersdalsviken
19 900 Kråkudden Simning till Räveskär
20 250 Räveskärsbukten
21 1220 Räverskärsbukten till Sandviksvägen
22 260 Simning till Starrsviksholmen
23 130 Starrsviksholmen
24 400 Simning till Båtsmannsbratt
25 2900 Till Hönö Klåva
26 140 Simning till Långholmen
27 250 Över Långholmen
28 50 Simning till Hönö Klåva
29 200 Mål!
Totalt 15360 2200 16820

Banbeskrivning

Starten går i Hälsö hamn. Ni börjar med ett varv i hamnen för att sedan simma över hamnen, springa över en liten ö, hamninloppet och upp på andra sidan. Därefter fortsätter ni norrut, upp till Hälsöslingan och över Stuvö-Vale där ni passerar Hälsös högsta punkt. Efter att ha njutit av utsikten springer ni vidare ner till slingan och över Burö färjeläge.

Simningen mellan från färjeläget är det en kort simning över till Burö. Löpningen på Burö är vacker och teknisk och leder ut mot sydväst. Där blir det en längre simning över till Långholmen. Efter att ni sprungit över Långholmen simmar ni mot Fånyttan och därefter vidare mot Stora Rävholmen som ligger på norra Öckerö.

Banan fortsätter längst med vattnet till Lilla Rävholmen och följs av en simning över Alkeviken. Vid Alkeviken är första mellantiden. Därefter springer ni vidare bort och upp till Öckerös högsta punkt på Flauet. Sedan ner över Hjälvi badplats och ut mot Hummerviken som ni simmar över. Därefter blir det en grusad stig bort till Breviks båthamn som ni simmar förbi. Efter Brevi badet blir det mycket tekniska klippor till vätskestationen vid Saltars badplats. Efter Saltars blir det löpning över klipporna till Jakobs Bratt där alla hoppar i för simning över till Hönö.

På Hönö passerar ni nästa mellantid och därefter följer ni klipporna västerut över Röbergen. Röbergen bjuder på löpning över klippor, språng och små stigar vidare till den västra udden där ni simmar över Ersdalsviken. Löpningen fortsätter över bergen i Ersdalens naturreservat. Vidare går färden mot Kråkudden varefter ni simmar över Räveskärsbukten till Räveskärsudden för att sedan springa vidare längs klippor och stränder ner mot Sandviken. I Sandviken finns energi och dryck.

Från Sandviken simmar ni till Starrsviksholmen där ni efter ni efter en kort löpning simmar vidare till uppgången på Båtsmans bratt. Löpning vidare över klippor och ängar till Hästens badplats. Från Hästens badplats blir det asfalt genom villaområde till Hönö Klåvas vattentorn där ni passerar nedanför detta strax innan ni svänger ner till Klåva hamn.

Väl tillbaka i Klåva till publikens tjoande hoppar ni i vattnet och simmar över hamnbassängen bort till Långholmen. Här springer ni upp för att sedan springa längs med hamnpiren och hoppa i vattnet (igen). Sista simsträckan är kort över hamninloppet men vi kan lova att den kommer att kännas. Ni tar er upp på bryggor och spurtar de sista hundra metrarna in i mål utanför Hotell Trubaduren.

DISCLAIMER
Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra i ovanstående bansträckning utan att meddela de tävlande innan start. Snitslad bana gäller som huvudregel. Denna kan dock ändras beroende på väderförhållanden.

Detta är ingen tävling för den som vill ha förutsägbara förhållanden. Väder och vind kommer ha väldigt stort inflytande på om detta blir en lättsam dag i skärgården eller en kamp för att överhuvudtaget ta sig i mål. Vi hoppas det under alla förhållanden kommer bli en fantastisk upplevelse för alla som tävlar, och en prestation alla kan vara stolta över!